Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@07:25:09 GMT

مهره‌چینی اصلاحات برای انتخابات ۱۴۰۰/ بهزاد نبوی کیست؟

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۴۷۶۴۷

مهره‌چینی اصلاحات برای انتخابات ۱۴۰۰/ بهزاد نبوی کیست؟

 

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: زمان گذشت و گذشت و شرایط بسیاری از پیش‌بینی‌های روزها و ماه‌های قبل را به حقیقت بدل کرد؛ برای مثال همین صحبت که محمد خون چمن دبیرکل حزب جوانان ایران اسلامی مطرح کرده بود: احتمال اینکه بهزاد نبوی در نهایت به عنوان رئیس نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان انتخاب شود بسیار بالاست. 

بعد از این و در تاریخ دوم اسفندماه بود که دومین نشست نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان (جبهه اصلاح طلبان ایران)  در تهران برگزار شد و انتخابات هیأت رئیسه دائم این جبهه انجام و بهزاد نبوی با اتفاق آرا رئیس دائم این نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان شد و حسین مرعشی و حسین کمالی به عنوان نایب‌رئیس اول و دوم و آذر منصوری قائم مقام حزب اتحاد ملت ایران نیز به عنوان سخنگو انتخاب شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که فرج کمیجانی رئیس دوره‌ای شورای هماهنگی اصلاحات هم درباره آن گفته بود: اعضای جبهه با حضور در حسینیه جماران ضمن تجدید میثاق با آرمان‌های بلند حضرت امام خمینی (ره)، بهزاد نبوی را به عنوان رئیس موقت جبهه اصلاح طلبان ایران تا تصویب آیین نامه داخلی این جبهه انتخاب کردند. در این جلسه بهزاد نبوی که رئیس سنی جلسه بود به عنوان رئیس؛ حسین کمالی، آذر منصوری، فرج کمیجانی و محمدرضا جلایی پور هم به عنوان سایر اعضای هیات رئیسه موقت تا تصویب آیین نامه داخلی این جبهه انتخاب شدند.

بهزاد نبوی کیست؟

نبوی از اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی (سازمانی که با اعتقاد به مبارزه مسلحانه با رژیم شاهنشاهی تشکیل شد) و از فعالان سیاسی پیش و پس از انقلاب به‌شمار می رود تا جایی که در عالم سیاست از او به عنوان چریک پیر یاد می‌شود. در کارنامه فعالیت‌های او معاونت نخست وزیر در زمان شهید رجایی، محمدرضا مهدوی کنی و میرحسین موسوی به چشم می‌خورد.

علاوه بر این وزیر صنایع سنگین در دولت میرحسین موسوی، نماینده و نایب رئیس مجلس در دورهٔ ششم مجلس شورای اسلامی و ریاست ستاد بسیج اقتصادی در دوران جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه ایران را نیز برعهده داشته‌ است.

او یک روز پس از انتخابات سال ۸۸ بازداشت شد، اما در ۹ مهر ۱۳۸۸، به دلیل وخامت حالش از زندان روانه بیمارستان شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت. همچنین در تاریخ ۵ آذر ۱۳۸۸ به منظور مرخصی ۱۰ روزه آزاد شد.

بهزاد نبوی در ۲۹ دی ۱۳۸۸ به شش سال حبس تعزیری محکوم شد و در روز نخست خرداد ۱۳۹۳ با پایان یافتن دوران محکومیتش از زندان اوین آزاد شد. او همچنین به سبب اتهام به فعالیت تبلیغی علیه نظام در زندان، با حکم شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به یک سال حبس تعزیری محکوم شد؛ ولی به تشخیص رئیس دادگاه مبنی بر وضعیت جسمی نابسامان وی، مجازات حبس او به ۱۰ میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس، تغییر کرد. 

علاوه بر اینها نقش نبوی در رد صلاحیت مصطفی معین موضوعی بود که در زمان‌ خودش رسانه‌ای شد. همچنین بهزاد نبودی درباره انتخابات سال ۸۸ می گوید که ما در این انتخابات باید نظام را به «هِن و هِن » بیندازیم. " از لجبازی هاشمی با احمدی نژاد باید حداکثر استفاده را ببریم. از بحث شورای فقاهت باید حمایت و رهبری را منزوی کنیم. "

علاوه بر این محمد علی ابطحی درباره او گفته بود: بحث تقلب در انتخابات در ایران از سال ۷۶ اولّین بار مطرح شد كه اصلاح طلبان از آن زمان به بعد از این صحبت خیلی استفاده كردند و در انتخابات هشتاد و هشت هم این بحث را بهزاد نبوی مطرح كرد و در ستاد بعنوان مسئول كمیته صیانت از آرا مشغول به كار شد. بهزاد نبوی نیز در عین حال که اذعان داشت "ماهیچ سندی دال بر وجود تقلب نداشته ایم و باید به رأی شورای نگهبان التزام داشته باشیم" در پاسخ به این درخواست كه "لااقل برای جبران بخشی از تخلفات خود و به خاطر وضعیتی كه با طرح واهی تقلب به وجود آورده اید و معترف هم هستید كه سندی در تأیید آن ندارید و به خاطر این ادعاهای دروغ خسارت های جانی و مالی فراوانی بر مردم عزیزمان تحمیل نموده اید؛ همین مسأله را رسما اعلام كنید" می گوید: "من به آقای موسوی خیانت نمی كنم."

با این‌حال اما افراد موسوم به اصلاح طلب نظر دیگری درباره او دارند؛ برای مثال حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران در این باره گفته است: بهزاد نبوی از تجربه فراوانی برخوردار بوده و مورد قبول همه اصلاح طلبان است. از سوی دیگر هم نسبت به امر مشارکت در انتخابات و تاثیرگذاری صندوق‌های رای نظر قاطعی دارد و معتقدم که انتخاب بسیار خوبی است.

او ادامه داد: علاوه بر این او جزو افرادی است که علاوه بر همه بی مهری‌هایی که نسبت به او صورت گرفت، هرگز از جمهوری اسلامی و نظامی که خود در شکل گیری آن موثر بود فاصله نگرفت. بهزاد نبوی همچنان مانند دهه ۶۰ به جمهوری اسلامی وفادار است و این وفاداری به جمهوری اسلامی و آرمان‌های امام برای دفاع از نقش مردم و متعهد بودن به حل و فصل مشکلات مردم از ویژگی‌های منحصر به فرد بهزاد نبوی است.

محمد خون چمن دبیرکل حزب جوانان ایران هم گفته است: نبوی مدیر، سیاست‌مدار و نیروی تشکیلاتی با تجربه‌ای است و تمام ویژگی‌های فردی که بتواند مجموعه را مدیریت کند دارد و اگر اکثریت بر روی ریاست بهزاد نبوی اجماع کنند سایرین هم مجبور به تبعیت از اکثریت هستند.

در این میان البته داریوش قنبری از نمایندگان مجلس ششم هم در واکنش به این موضوع می‌گوید: کم‌توجهی به نقش جوانان می‌تواند یک نقص جدی باشد. به نظر می‌رسد حتماً باید یک‌پوست اندازی جدی صورت بگیرد و پیرمرد‌ها و همه چهره‌هایی که سن و سالی از آن‌ها گذشته کنار رفته و زمینه را برای نیرو‌های جوان‌تر آماده کنند.

پیش ‌از این هم مهدی شیرزاد از اعضای حزب منحله مشارکت در واکنش به بی‌توجهی به نسل جوان اصلاح‌طلب نوشته است: اصلاح‌طلبان رادیکال خود ژنرال پندار‌هایی هستند که شهوت نشستن بر صدر را دارند.

موضوعی که مهدی شیرزاد به آن اشاره کرده یعنی رادیکالیسم بهزاد نبوی همان صحبتی بود که یکی از فعالان سیاسی اصولگرا هم در این باره مطرح کرده است.

حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا در این باره گفته بود: این گروه از اصلاح طلبان جریانی هستند که روش و منش‌شان مبتنی بر تندروی بوده و در سال ۸۸ هم این تندروی‌ها کاملا مشخص بود و نگاه‌شان به مسائل کشور نوعی نگاه سیاه و سفید محض است؛ شاید به همین دلیل هم عارف از تشکیلات آنها کنار گذاشته شد.

او با اشاره به مسئولیت بهزاد نبوی در سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ادامه داد: معتقدم که این تشکیلات بیشتر یک حزب سیاسی است که در حال شکل‌گیری است و جایگزینی برای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی. با توجه به اینکه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب مشارکت منحل شده این یک ساختار جدید است که قاعدتا باید مجوز کمیسیون ماده ده احزاب را هم بگیرد.

اگرچه خود بهزاد نبودی در مصاحبه‌ای که در سال ۹۶ با روزنامه شرق داشت با اشاره به برخی تجربه‌های رادیکال اصلاح‌طلبان در گذشته  می‌گوید "به جرئت می‌گویم که حرکت رادیکال هیچ نتیجه عینی و ملموسی نداشته است. اما به نظر می‌رسد که صحبت‌های کنعانی مقدم مبنی بر رفتن اصلاح طلبان به سمت جریان تندرو و کنار گذاشتن افراد معتدل تری نظیر عارف چندان دور از واقعیت نباشد؛ حال باید دید که در نهایت نامزد نهایی این ائتلاف اصلاح طلبان چه کسی و با چه سبک عقایدی خواهد بود؛ اما آنچه که بر همگان عیان است این موضوع است که شاید اصلاحات از اعتدال عبور کرده و به سمت تندروی رفته است؛ تندروی‌ای که بعدها نتیجه آن را خواهیم دید.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۷۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی

نشست مشترک اعضای کمیسیون اقتصادی با حضور معاون اول رییس‌جمهور با هدف بررسی وضعیت سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم برگزار شد.

به گزارش مشرق، روز گذشته نشست مشترک اعضای کمیسیون اقتصادی با حضور معاون اول رئیس جمهور، معاون حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور و رئیس کل بانک‌مرکزی برگزار شد؛ هدف از برگزاری این نشست بررسی وضعیت سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم در مجموعه بخش‌های اقتصادی کشور بود.

در این نشست اعضای کمیسیون اقتصادی، بانک مرکزی، مخبر معاون اول رئیس جمهور و حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور حضور داشتند و در مورد شرایط اقتصادی کشور و پیامدهای مرتبط با انتقال سیاست‌های ارزی در طول ۲ سال اخیر به بیان نکاتی پرداختند.

همچنین ضمن بررسی شاخص‌های مثبت همانند نرخ رشد و نرخ تورم و نقدینگی به اهم مشکلات مربوط به سیاست‌ها اشاره کردند.

در این نشست وضعیت تراز تجاری، افزایش نرخ تورم کالاهای اساسی و غیر اساسی، قاچاق، وضعیت تولید کالاهای اساسی در داخل کشور و شاخص سرانه مصرف واردات کالاهای اساسی مطرح شد.

همچنین در این جلسه، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجموعه بسته پیشنهادی کمیسیون را به معاون اول رئیس جمهور تقدیم و بیان کرد که ما آماده همکاری در جهت بهبود شرایط اقتصادی در کشور هستیم.

فرزین رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه توضیحات مربوط با شاخص‌های کلان اقتصادی و اثرات مثبت آن در اقتصاد کشور را توضیح داد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از توافقات خوب این کمیسیون با معاون اول رئیس جمهور برای اصلاح سیاست‌های ارزی جهت ارتقای توانمندی اقتصادی کشور خبر داد و گفت: ما آماده همکاری در جهت بهبود شرایط اقتصادی در کشور هستیم.

پیش از این، پورابراهیمی در نامه‌ای به رئیس جمهور ضمن تبیین مشکلات در رابطه با پیامدهای ارزی دولت در سیاست‌های ارزی بانک مرکزی، پیشنهاداتی را مطرح کرده بود.

دیگر خبرها

  • مشارکت بالا موجب انتخاب اصلح می‌شود/ آئین نامه داخلی مجلس اصلاح می‌شود
  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • چرخش ۱۸۰ درجه‌ای یک کاندیدا در زنجان؛ یکباره اصلاح‌طلب شد!
  • سفر نیچروان بارزانی به تهران؛ گامی مثبت برای اصلاح روابط
  • توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در آذربایجان شرقی
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند